DETALII TEHNICE

Serviciile de dezvoltare grafică și configurare a platformei vor fi programate pentru platforma TiddlyWiki Classic, oferind funcționalitățile optime pentru a nu fi necesare cunoștiințe de specialitate în domeniul programării web pentru actualizare și introducere de informații noi, din partea angajaților Autorității Contractante.

Prestatorul va livra Autorității Contractante codurile sursă necompilate, editabile, ale părților componente ale platformei, inclusiv a elementelor de grafică precum și informațiile relevante privind eventuale programe specifice, utilizate pentru dezvoltare.

Structurarea informaţiei se va face în mod arborescent, cu categorii şi subcategorii. Harta site-ului se va genera şi actualiza automat. Beneficiarul va întocmi harta site-ului cu schema de detaliu privind conţinutul fiecărei pagini în parte.

Tehnologia utilizată în completarea funcţionalităţilor platformei TiddlyWiki Classic nu trebuie să implice costuri suplimentare de licenţiere din partea Autorităţii Contractante.

Conţinutul va fi optimizat pentru utilizarea browser-elor: Internet Explorer, Firefox, Opera, Chrome, Safari.

Proiectarea design-ului paginilor trebuie să îndeplinească cerinţele de compatibilitate şi accesibilitate acceptate la nivel mondial drept standarde internaţionale în domeniu.

PLATFORMA TiddlyWiki Classic va fi reconfigurată astfel încât:

• să poată fi utilizată opțiunea de conținut multilingv pe un singur site (în prezent sunt 4 site-uri separate în limbile română, engleză, franceză, germană care au legate paginile corespondente prin legături editate manual); • la fiecare articol să existe un buton de tipărire, unul de transmitere prin email a articolului precum două butoane de sharing pe rețelele sociale Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter și tumblr; • să fie optimizată pentru accesare de pe dispozitive mobile (tablete, telefoane, etc); • să ofere protecţie pentru vulnerabilităţi cunoscute ale programelor utilizate în dezvoltarea platformei.

ELEMENTE DE DESIGN

Elementele și specificațiile de design incluse mai jos sunt corelate cu exemplul orientativ implementat parțial la adresa http://cnred.edu.ro/test . Autoritatea contractantă va utiliza dezvoltările realizate la adresa http://cnred.edu.ro/test , beneficiarul va pune la dispoziție codul sursă dezvoltat și acces la instrumentele necesare pentru lucrul cu platforma TiddlyWiki Classic.

Bara meniului principal • Freeze și se va micșora la scroll o freeze: sigla se micșorează cu animație. Exemplu orientativ: http://www.rand.org/blog.topic.education-curriculum.html o în dreptul celor 3 box-uri („elevi […]”, „studenți […]”, „cercetători”) bara de meniu dispare (nu se va suprapune cu box-urile) • butoanele (de la „minister” la „cooperare […]”) vor fi dispuse de la stânga la dreapta, sub sigla MENCȘ • butonul „CDI“ se va numi „cercetare și inovare” • grafic: butoanele vor fi subliniate cu linii colorate sub text, în interiorul barei de meniu; culorile liniilor se vor schimba în funcție de compoziția pozei de fundal/ slider • animație: liniile butoanelor vor apărea deasupra textului la mouse over/ apariția submeniului fiecărui buton

Slider • animație: fade sincronizat al textului cu cel al imaginii de fundal • se vor include, în partea din dreapta-jos a slider-ului, butoane dreptunghiulare pentru schimbarea conținutului slider-ului

Box-uri centrale („elevi […]”, „studenți […]”, „cercetători”) • butoanele pe mijloc • animație: o starea default a butonului e cu font albastru pe fond alb transparent, în tema butoanelor centrale din cardurile din partea de jos a paginii („resurse”, „viziune” etc.) o la mouse over, fondul butonului devine albastru, opac (ca în cazul cardurilor) o la click, butonul activează animația fondului albastru și deschide lista de link-uri în interiorul box-ului. Animația fondului albastru se bazează pe exemplul de la http://codepen.io/aneeven/pen/RWgMQb o secvențele animației fondului albastru:  activare (la click pe butonul box-ului): chenarele albastre se măresc progresiv de la marginea butonului, butonul dispare, chenarele albastre se opresc în interiorul chenarului alb al box-ului (pe care nu îl acoperă). Apare lista link-urilor (cu animație la alegerea designerului)  revenire (la mouse over în afara box-ului): chenarele albastre se întorc progresiv spre buton, butonul reapare * si la activare, și la revenire, viteza tranziției chenarelor albastre este mai mică decât în exemplul edu.actr.org.ro • responsive: box-urile se micșorează în limita lățimii link-urilor din interior, box-urile se dispun unul sub altul • link-urile din interiorul boxurilor, spre exemplu „elevi […]” vor fi grupate în categoriile „elevi și părinți” și „profesori” într-un mod intuitiv, la alegerea designerului

Calendar • se sparge de la data selectată, se deplasează în jos și include – în zona expandată, titlul/ titlurile evenimentului/ evenimentelor, cu link

Bara/ imaginile cu bugetul pentru Cercetare • Butoanele vor fi active doar la mouse over – și vor activa schimbarea imaginilor • nu există acțiunea click, iar animația butoanelor e cea standard (ca în cazul cardurilor)

Articol • Va conține bare de fond alb în spatele textelor/ link-urilor din afara corpului articolului, activate la scroll și mouse over (așa cum apare în partea de sus a paginii din exemplul orientativ)

Designul va fi optimizat pentru rezoluţii mari.

Va fi implementată posibilitatea de creeare a unei galerii foto pentru fiecare articol în parte, după necesitate. Imaginile din galeria de imagini se vor afișa folosind un efect lightbox și va exista posibilitatea derulării fișierelor media făcând click pe butoane tip “înainte/înapoi” (utilizatorii nu vor fi obligați să se întoarcă la meniu pentru a deschide următoarea imagine din același set). Va exista posibilitatea adăugării de detalii de tip text fiecărei fotografii din cadrul galeriei.

1. Pozele și textele pentru fiecare zonă de conținut sunt puse la dispoziție de către Autoritatea Contractantă 2. Prestatorul va optimiza imaginile primite de la Autoritatea Contractantă pentru vizualizare 3. Prestatorul va asigura instruirea a minimum 2 persoane din partea Autorității Contractante, care vor fi implicați în administrarea şi exploatarea curentă a site-ului, timp de 8 de ore, în primele 2 săptămâni de la recepția site-ului. Instruirea va fi realizată de către un reprezentant al prestatorului și va consta în explicarea utilizării fiecărei funcționalități incluse în interfața de administrare a site-ului.

  • meniu/cnred/web/specificatii.txt
  • Ultima modificare: 2020/08/01 09:14
  • (editare externă)