Universitatea ¨Bioterra¨ din Bucureşti

http://www.whed.net/detail_institution.php?id=19390

Universitatea Bioterra din Bucuresti este o institutie de invatamant superior privat de interes public parte a Sistemului National de Invatamant, in conformitate cu prevederile Legii de acreditare nr. 480/2002.

Pe parcursul celor 26 ani de activitate Universitatea Bioterra a reusit performanta de a-si crea propria personalitate si o solida paozitie in arealul invatamantului superior romanesc.

Universitatea Bioterra prin structura si managementul folosit militeaza pentru un invatamant aplicativ, dinamic si pragmatic in concordanta cu cerintele Uniunii Europene.

Precizam faptul ca este singura universitate din sistemul national de invatamant privat, care a avut curajul sa abordeze de la inceput, facultati si specializari in domeniul ingineriei aplicate. In acest context are in plus fata de celelalte universitati o baza materiala de exceptie cu laboratoare, spatii de cercetare si unitati de practica, dotate cu aparatura de inalta performanta la nivelul institutiilor de profil din Uniunea Europeana. Deasemenea, procesul de invatamant este mult mai complex, in care instruirea practica este elemental formative de prima importanta.

Universitatea Bioterra este prima si singura universitate cu specializari “unicat” in domeniile managementului agroturistic, politiei fitosanitare si zooveterinare, care ulterior au fost preluate si de universitati de stat.

Toate realizarile in plan didactic si stiintific au la baza o abordare reala si dinamica a necesarului de resurse umane cu pregatire superioara in domeniul vast al alternativelor necesare proceselor agro-alimentare, controlului si legislatiei din domeniile de competenta.

In acest sens, pentru prima data in Romania, in cadrul Universitatii Bioterra, s-a constituit o specializare unicat si anume”Inginerie si Management Agroturistic”, care a fost prima acreditata in tara in anul 2002 cu denumirea” Inginerie si Management in Alimentatie Publica si Agroturism”. Insa, pe baza unor analize de fond efectuate in mod direct, Universitatea Bioterra si-a diversificat aria curiculara in sensul abordarii “unor noi specializari” capabile sa acopere nisele de pe piata muncii, create de noul sistem socio-economic.

Ca atare Universitatea Bioterra, a creat si realizat noi specializari cum sunt ” Controlul si Expertiza Produselor Alimentare, “Ingineria Produselor Alimentare”, “Drept” si “Protectia Consumatorului si a Mediului”.

  • ro/autoritati/relevante/universitatea_bioterra_din_bucuresti.txt
  • Ultima modificare: 2020/08/01 09:14
  • (editare externă)